Wierook gemaakt van aromatische houtsoorten.

Deze wierook komt uit de Verenigde Staten van Amerika, die met eerbied voor het milieu, alleen gemaakt worden van dood hout of afgevallen takken. Deze wierook is niet te vergelijken met andere wierooksoorten.De wierook komt niet in stokjes of kegeltjes maar in blokjes van geperst hout.
Oorspronkelijk komt deze wierook van de Indianen, die eeuwenlang dit continent als enige bevolkten, van Mexico in het verre zuiden tot ver in het noorden van de VS. Deze nomaden waren gewend om de diverse houtsoorten te branden in bijzondere kleiovens, waarop ze hun gerechten maakten, bepaalde etenswaren droogden en rookten om ze langer te bewaren, en tijdens gewichtige rituelen.
De makers van deze wierook zijn INCIENSO DE SANTA FE, uiteraard uit Santa Fe, New-Mexico, de meest zuidelijke staat van de VS. Zij gebruiken voor hun wierook uitsluitend het hout van bomen die al dood zijn!

 

 • Wierook - Els
  Wierook - Els

  De Els (Alder)die voor deze wierook is gebruikt groeit meestal op de pacifische kust en wordt gebruikt om mee te koken en het maken van meubilair. Deze bladverliezende vochtminnende boom, produceert bloemen die zich ontwikkelen…

  € 6,30
 • Wierook - Hickory
  Wierook - Hickory

  Hickory (bitternoot, Carya; Amerikaanse notenboom) is de enige wierook die niet afkomstig is uit het westelijke deel van de Verenigde Staten. Deze boom groeit voornamelijk in het zuidoosten. Het is een grote boom die een ruwharige…

  € 6,30

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
 • facebook
 • Ideal
 • Handmade pledge