de energie van hout
Iedere boom heeft een unieke energie die verschilt van iedere andere soort. Hoe langer hoe meer raakt men ervan bewust dat de energieën van bomen (net als edelstenen) kunnen worden gebruikt om veranderingen tot stand te brengen in innerlijke en lichamelijke processen. 

Die kracht van bomen, de vibratie, wordt als het ware `uitgezonden`, maakt emoties los, heft blokkades op en verbindt ons rechtstreeks met de onuitputtelijke levenskracht van de aarde. Deze kracht van bomen is de universele levenskracht, de energie die in alles wat leeft aanwezig is.

 

-appel-
De appelboom was een van de zeven heilige bomen in de Keltische religie.

De eigenschappen die de appelboom werden gegeven waren; ontembare kracht, eeuwige jeugd en soms zelfs onsterfelijkheid. De geur van de appelboom maakt je optimistisch. Als je je bedrukt voelt of als je gevangen zit in een sleur dan is de appelboom de ideale boom om te kiezen.
Hij laat je zien hoe je je gevoelens moet interpreteren en hoe je ze kunt aanpassen aan je levensritme. Hij haalt je uit een zwaarmoedige stemming en leert je omgaan met zowel je negatieve als positieve kanten. Hij leert je naar je lichaam en je emoties te luisteren.

appel(pyrusmalus).jpg


-beuk-

De kwaliteit van de beukenergie is vooral verdraagzaamheid. Mensen die moeite hebben met verdraagzaamheid en mededogen zouden wat vaker contact moeten leggen met, en hun heil zoeken bij de beuk. De beuk staat voor deugdzaamheid en bescherming, voor een goede familieband, traditie en verbondenheid.

De beuk is geduldig en geeft je inzicht in je creatieve talenten en laat die naar buiten komen. Hij bevordert concentratie bij het leren, inspireert, ordent gedachten, verlicht hoofdpijn, goede nachtrust, stimuleerd creativiteit, geeft een positieve blik op de wereld, vervult wensen.

beuk(fagussylvatica).jpg

-ceder-

Omdat de Ceder een altijd groene boom is, en zijn hout bovendien niet verrot staat hij symbool voor onsterfelijkheid en duurzaamheid. Verder wordt hij in verband gebracht met heling, kracht en wijsheid. De Ceder weet zich aan te passen, houdt van luxe, goede gezondheid, is absoluut niet verlegen, heeft de neiging om neer te kijken op anderen, is zelfbewust, vastberaden, ongeduldig, houdt ervan om indruk te maken op anderen en is in staat om snelle besluiten te maken. Hij geeft bescherming, is vastberaden, een solist, en geeft vertrouwen.

Geen enkele boom wordt in de bijbel zo veel vermeld als de Ceder: maar liefst 75 keer in het Oude Testament. Ook wordt de echte Ceder sinds mensenheugenis overal ter wereld gebruikt voor zuivering door middel van brandenals offer wat dan een aangename geur verspreidt en de Goden goed stemt.

ceder(cedrusatlantica).jpg

-eik-

De Eik staat symbool voor levenskracht en duurzaamheid. Het sterke hout van zijn stam geeft een gevoel van veiligheid en wijsheid.

Eiken geven bescherming aan alles wat er in hun directe omgeving groeit en bloeit. De oude, grote en wijze Eik beschermt en stimuleert nieuw leven. De Eik is moedig, standvastig en trots. Hij verafschuwt hoogmoed en heeft een bescheiden levensinstelling. Hij is niet bang voor gevaar en gaat geen enkele confrontatie uit de weg. De Eik heeft van niemand steun nodig, hij geeft liever, dan dat hij neemt.

Hij komt soms wat star over, maar is heel erg flexibel van aard. De Eik is eigenlijk een soort superboom, hij staat symbool voor liefde, vruchtbaarheid, kracht, bescherming, vriendelijkheid en gastvrijheid.

eik.jpg

-esdoorn-

De kwaliteit van de esdoorn heeft vooral te maken met het geven en ontvangen van onvoorwaardelijke liefde. Mensen die zich teleurgesteld voelen in andere mensen zouden wat vaker contact moeten leggen met de esdoorn. Hij bevorderd het behalen van een hoge leeftijd, geneest bloeduitstortingen, helpt tegen slapeloosheid, werkt koortsverlagend, kalmeert kinderen en helpt tegen angst.
esdoorn

-honingboom-
De soort komt van nature voor in China (waar hij heilig is) en Korea en wordt in Japan gebruikt als tempelboom en boom op begraafplaatsen.

honingboom.jpg

-hulst-

Het is de enige groenblijvende loofboom die van nature voorkomt in de Benelux. De jonge bladeren kunnen in juni worden geplukt en gedroogd. Thee die hiervan wordt getrokken, werkt koortsverlagend en urinedrijvend.
hulst(ilexaquifolium).jpg


-kastanje-
Geneest pijn in gewrichten, pijnlijke aders, bevordert evenwicht, bevordert haargroei, plezier, vreugde, geluksgevoel. Van ongewone schoonheid, wil geen indruk op anderen maken, goed ontwikkeld gevoel van gerechtigheid, levendig, geïnteresseerd, een geboren diplomaat, maar raakt makkelijk geïrriteerd en wordt snel gevoelig in gezelschap, vaak door een gebrek aan zelfvertrouwen, gedraagt zich soms superieur, voelt zich niet begrepen, heeft maar 1 liefde in zijn/ haar leven, heeft moeite in het vinden van een partner.
kastanje


-kers-

Verfrist bij vermoeidheid, verzacht fysieke en geestelijke pijn.  ...........
kers,zure(prunuscerasus).jpg

  

-lavendel-
Lavendel heeft een genezende en zuiverende werking. Hij schenkt liefde en tederheid en beschermt tegen negativiteit. Lavendel stimuleert het denken en ontspant de zenuwen. Lavendelolie brengt evenwicht en ontspanning.

lavendel(lavandulaangustifolia).jpg


-olijf-
Houdt van de zon, warmte en vriendelijke gevoelens, redelijkheid, evenwichtigheid, ontwijkt agressie en geweld, is tolerant, opgewekt, kalm, heeft een goed ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, is gevoelig, meevoelend, vrij van jaloezie, houdt van lezen en het gezelschap van wereldse mensen.
 

olijf(oleaeuropaea).jpg

 

-plataan-

De Plataan laat het leven over zich heen komen en als het hem teveel wordt, schudt hij alle narigheid eenvoudig van zich af. Door zijn enorme veelzijdigheid en actuele kennis leert de Plataan je meer begrip opbrengen voor je medemens en geeft hij je een dieper inzicht in de ontwikkelingen in het dagelijkse leven. Als je het gevoel hebt dat je leven vast gelopen is, dan geeft hij je kracht en het besef om in te zien dat je alles eigenlijk allemaal zelf hebt gekozen en er dus mee moet leren omgaan. Dat de situaties waar je tegenaan loopt, echt een spiegel zijn van je karakter en dat je ze daarom moet respecteren. Hij geeft je de kracht van gezond egoïsme te accepteren en te gebruiken om je soms vastgelopen leven weer in balans te krijgen. Spirituele eigenschappen: Grootsheid, wijsheid, leider en rechter, evenwicht, bescherming.

plataan


-pruim-
Beschermt, verdrijft boze geesten, versterkt en harmoniseerd relaties. Verfrist bij vermoeidheid, verzacht fysieke en geestelijke pijn.

pruim.jpg


-prunus-
Beschermt, verdrijft boze geesten, versterkt en harmoniseerd relaties.

prunus.jpg


-roos-
De roos wordt ook wel de koning der bloemen genoemd. Hij staat voor liefde met wijsheid, geeft bescherming, vertrouwen, gezondheid, vriendschap en kracht door stilte.

roos.jpg


-taxus-
De Taxus staat symbool voor liefde. Hij heeft een unieke wijsheid; hij weet alles over leven en dood. Daardoor kan hij ons helpen om zowel prettige- als verdrietige ervaringen te verwerken. De associatie met onsterfelijkheid vloeit voort uit het feit dat de Taxus wel duizenden jaren oud kan worden maar het heeft ook te maken met dat hij altijd groen blijft. Ze noemen de Taxus ook wel “wachter van de tijd”.
 

De Taxus geeft inzicht in je onderbewustzijn en leert je die gedeelten van je ‘ik’ en van je ‘zijn’ te begrijpen die je nodig hebt voor de ontwikkeling van je diepste wezen. Heel vaak, zeker in Groot Brittannië, is hij te vinden rond kerken maar ook op kerkhoven.
Er zijn talloze verhalen uit de oudheid te vinden waarin de Taxus gezien wordt als krachtige bescherming tegen het kwaad.

taxus(taxusbaccata).jpg


-vijg-
Erg sterk, eigenzinnig, onafhankelijk, laat geen tegenstrijdigheden toe in argumenten, houdt van het leven, zijn familie, kinderen en dieren, heeft een goed gevoel voor humor, Is van praktische aard en intelligent.

vijg(ficuscarica).jpg
© 2009 - 2021 Knoest | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel