Als je nog lang plezier van je houten sieraden wilt hebben volg dan onderstaand advies op.

Houten sieraden kunnen niet tegen water en schoonmaakmiddelen!!
Onder invloed van huidzuren en vetten kunnen de sieraden verkleuren, maar gelukkig is het zo dat hout er eigenlijk steeds mooier van wordt.

De houten hangers worden beschermd voor invloeden van buitenaf door lijnolie. Na verloop van tijd is het goed om de hanger een nieuw laagje olie te geven, dan blijven ze langer mooi en beter beschermt tegen vocht.

Wat ik aanraad is om de houten hanger heel af en toe s'avonds in te smeren met een beetje olie (het liefst lijnolie maar als je dat niet in huis hebt doet een heel klein beetje olijf- of zonnebloemolie het ook goed). Leg hem daarna te drogen.
Let goed op dat als je de hanger de volgende keer om doet de olie goed ingetrokken is, anders maakt hij misschien vlekken op je kleren.

Je kunt de verkleuringen van zilver het beste reinigen met een zilverpoetsdoekje. Zorg er wel voor dat je het hout niet raakt anders heb je kans dat je zwarte vlekken maakt op het hout. Vermijd vallen en/of stoten. 

Kijk je sieraden regelmatig na of alle oogjes nog goed dicht zitten, deze kunnen door het dragen opengaan. Knijp indien nodig de oogjes voorzichtig aan met een platbektangetje.

© 2009 - 2024 Knoest | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel